fbpx

Mirror Szépségszalon – Kaposvár

Hő nélküli hajgöndörítés

A haj a nőiesség szimbóluma. Felmérések szerint a férfiak jelentősebb része a haj színét és formáját meghatározónak tartja párválasztás során. A hullámos haj nyitott, rugalmas személyiségről árulkodik. Alapvető igazság, hogy akit egyenes hajjal áldott meg a sors, az hullámokat szeretne, aki göndör hajat kapott, az pedig szögegyenes frizuráról álmodik. A göndör hajért nem szükséges forró vassal tönkretenni egészséges hajunkat. Léteznek bevált praktikák, melyekkel bájos hullámokat varázsolhatunk magunknak akár egy éjszaka alatt is.

Harisnya trükk

Az egyik legkényelmesebb éjszakai hajgöndörítő megoldás a harisnya trükk. A puha harisnya nem teszi kényelmetlenné az alvást és a hajat sem töri el. A felszaladt, megunt harisnyákat körülbelül 10-15 cm-es csíkokra vágjuk, majd egy nedves, szépen kifésült tincset tekerünk rá. Ezt követően a harisnyára kötünk egy csomót és hagyjuk így megszáradni a hajat. A legtermészetesebb megoldás, ha reggelig így marad. Másnap reggel a tincsek vastagságától függően vad loknikkal vagy natúr hullámokkal indíthatjuk a napot. Harisnya hiányában zoknikkal is próbálkozhatsz.

Hajpántra tekert tincsek

A harisnyát másként is felhasználhatjuk göndörítés céljára. Ez esetben az egyik szárát félbe vágjuk és átkötjük a fejünkön, mint egy hajpántot. A hajat tincsenként a pánt alatt, kívülről befelé rátekerjük a harisnyára. Miután megszáradtak a hajszálak, leengedve hullámos hajat kapunk. Ha délután vagy este szeretnénk divatos frizurát varázsolni magunknak, és már nincs sok időnk, akkor a megmosott hajra kevés habot vagy waxot tehetünk és így szárítsuk meg langyos levegővel.

Örvénylő hullámok

A mai legnépszerűbb hullámok, melyeket az utcán is megirigyelnek, egy csat segítségével pedig gyors alkalmi frizura varázsolható belőle. Nagyon hasonló az előző módszerhez, csak itt be kell csavarnod feltűzés előtt a tincset. Így készítheted el magadnak: a teljes hajat 3-4 tincsre osztjuk. Egy tincset kifésülünk és hosszirányban jó szorosra csavarjuk. A megcsavart tincset az ujjunkra tekerjük és csigaformában a fejtetőre tűzzük. Ha vastag, erős szálú hajról van szó, akkor érdemes a fejtető azon részén rögzíteni a csigákat, melyek alvás közben nem érnek a párnához, így a csatok, hajtűk éjszaka nem nyomják a fejet és nem zavarják a nyugodt pihenést. A megszáradt tincseket csak rázd szét az ujjaiddal és már kész is!

Selyemgubó hullámok

Ez a módszer hasonlít leginkább ahhoz, amit dauerolt hullámokkal érhetünk el egy fodrászszalonban. Kezdetben érdemes egy barátnő haján begyakorolni a mozdulatsort, mert elsőre kissé bonyolultnak tűnhet. Gyakorlat kérdése csak, s hamarosan olyan tökéletes, gömbszerű hullámokat gyárthatunk, mintha egy mesterfodrász készítette volna. Előnye, hogy nincs hozzá szükség sem harisnyára, sem csatokra, egy speciális kötéssel a haj saját magát tartja szorosan gubóban. Száraz hajból is elkészíthető, némi hajfixáló segítségével. A végén természetesen rázzuk szét az ujjainkkal a göndör tincseket, így gyönyörű természetes göndör hatású fürtjeink lesznek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük