fbpx

Mirror Szépségszalon – Kaposvár

Valószínűleg mindenki egészséges, dús és tökéletes hajra vágyik. Ez hatalmas munkát és rengeteg energiát igényel. A hajunk ugyan annyi törődést és ápolást igényel, mint bármelyik másik testrészünk. Összeszedtem pár tippet és praktikát, amivel szinten tarthatjuk hajunk egészségét, vagy javíthatunk rajta:

1. Megfelelő ápolás

Nem elég sima vízzel, vagy a legolcsóbb samponnal megmosni. Próbáljunk ki minél többféle sampont és kondicionálót, illetve néhányszor még hajpakolást is alkalmazhatunk. Keressük meg a saját hajszerkezetünkhöz illő sampont és kétszer-háromszor mossuk, dörzsöljük át hajunkat és fejbőrünket, majd alaposan öblítsük ki.

2. Ne vidd túlzásba a hajmosást!

Bizony elég hetente egyszer megmosni a hajunkat. Vészhelyzet esetén, vagy esetleg különleges alkalom (akár egy buli, vagy egy esemény, mi megviseli hajunkat) után persze más a helyzet. De egy rutin hajmosás a számunkra megfelelő hajápolási eszközökkel elég heti egyszer.

3. Gyakori színek változtatása, az „utálatos szőke”

Természetesen mind vágyunk változtatásokra, viszont ne essünk bele abba a hibába, hogy egy szakítás után feketéről hirtelen szőkére váltunk. A szőke hajszín egyébként is elég veszélyes szín, csak óvatosan és mértékkel vele.

4. Hajsütő, vasaló és egyéb forró eszközök használata

A hővel való dolgozás minden szempontból egészségtelen a hajnak. Rengeteg alternatívát lehet alkalmazni hajunk formálására hő nélkül. Ha meg a módszerek nem működnek, akkor inkább hagyjuk természetesre a hajunk egészségének érdekében.

5. Olajok

Használjunk minél több olajat a hajvégek ápolására. Garantáltan megköszöni a hajunk. Különösen ajánlot száraz hajra vagy szőkítés után.

Tipp: Indola Glamorous Oil

Indola Glamorous OIL – az egyik kedvencünk

6. Hordjuk minél többször leengedve

Hajunk természetes állapotában a legegészségesebb. Viseljük amikor csak lehet leengedve, hiszen akkor szellőzik a fejbőr és nem töri meg a hajgumi. Remélem mindenki számára hasznosak a tippjeim, használjatok fel közülük minél többet!