fbpx

Mirror Szépségszalon – Kaposvár

Úgy, ahogy nekünk is, bizony a hajunknak is vannak titkai. Azonban, ha elég figyelmesek vagyunk rájöhetünk miket titkol előlünk…

  • Az első dolog, amit biztosan nem tudtál a hajadról, hogy tulajdonképpen nem is él már. Bizony, ami oly’ gyönyörűen omlik le vállunkra, az már „élettelen haj”. A hajunknak pontosan az a része van életben, amelyik a fejbőrünk alatt van. Ezért is nem érezzük, mikor levágják, vagy kihullik, azonban mikor meghúzzák, az már annál inkább egy fájdalmas érzést nyújt.

  • Tudtad, hogy nem muszáj a legdrágább hajpakolásokat megvenni? A tojás sárgájától is ugyan olyan szép és egészséges hajat érhetünk el, mint akármelyik luxustermékkel. Igen, jól hallottad; tojás sárgája.

  • Három a magyar igazság és nincs ráadás. Hajunkat (főleg a tövét) háromszor ajánlott átmosni és dörzsölni. Viszont nem többször, mert az már kiszáríthatja és eltávolíthatja a természetes zsíros réteget, ezáltal elveszik fejbőrünk mechanikai védelme.

  • A korpásodás olyan, mint egy nátha. Ha korpát észlelünk a hajtöveknél, az nem feltétlen az ápolatlanságot jelenti. Bizony, a fejbőr is meg tud fázni. Figyeljünk oda, hogy ne menjünk ki szabad levegőre közvetlen hajmosás után 15 fok alatt, ne álljunk légkondicionáló alá vizes hajjal és télen feltétlen viseljünk sapkát!

  • Hajunk adja az arcunk formáját. Nem mindegy, hogy milyen frizurát vágatunk magunknak. Ha kerek az arcunk formája, ajánlott hosszúra és egyenesre hagyni. Viszont, ha arcunk hosszúkás és vékony, akkor tökéletesen fog állni a vállig érő, esetleg egészen rövid frizura. Érdemes szakértőtől tanácsot kérni, mielőtt nekiesünk a hajunknak. Mondjuk egy fodrásztól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük